De voormalige site van het jeugdhuis ’t Bronneke met aansluitend park stond leeg na de verhuis naar het nieuwe jeugdcentrum ’t Jass aan de andere kant van de spoorweg. Het perceel heeft een interessante ligging, vlak bij het station, de fietssnelweg maar ook het groene Waalborrepark.
Een mix van woningen en meergezinswoningen werden ontwikkeld op de site. Een langs volume met 5 woningen en vier appartementen liggen teruggetrokken ten opzichte van de straat. Een stalen gaanderij brengt de bewoners overdekt tot aan hun voordeur. Bovenop liggen ruime terrassen gericht op het zuiden. De gaanderij is deels ingevuld met een stalen roostering om klimplanten op te laten groeien. Een spel van open en gesloten zal zich op een natuurlijke wijze realiseren.
Het hoekgebouw heeft een ruim handelsgelijkvloers met een mix van 1, 2 en 3-slaapkamerappartementen erboven. Het volume loopt vanuit de Bergestraat op tot aan de Brusselsesteenweg. Een kopgebouw presenteert zich richting het station. Beide volumes hebben dezelfde gevelmaterialen maar verschillen sterk in schaal. Het geheel straalt zowel eigenheid als harmonie uit.
Het handelsgelijkvloers is maximaal beglaasd als toonzaal voor een meubelwinkel. De gevels zijn opgetrokken in baksteen met enkele claustra verbanden ter hoogte van terrassen en gevelopeningen. Dit geperforeerde stapelverband verhoogt de privacy van de bewoners maar laat gradueel licht de woning binnen vallen.
De woningen hebben grote tuinen die deels bovenop een ondergrondse parkeergarage liggen.
De parkeergarage verbindt beide volumes ondergronds. De publieke ruimte werd na afstand van een voortuinstrook ingericht als een kwalitatief voetpad, groen en publieke parkeervakken.