Klein Kasteel

  • Beeld
  • Plan

In het zuiden van Dilbeek, ligt residentie Klein Kasteel, midden in het groen en toch op wandelafstand van het centrum van de gemeente. Het binnengebied wordt omgeven door enkele tuinen en wordt zo omsloten door groen.

Door het binnenkomen in dit gebouw wat verdiept in het landschap te ontwerpen, met een ondergrondse garage, heeft elk gelijkvloers appartement een directe toegang tot de tuin. De bovenste twee appartementen beschikken over een lift die rechtstreeks binnenkomt in de woning waardoor levenslang wonen hier mogelijk kan worden.

Het binnengebied was het ideale decor om de vier gelijkvloerse appartementen telkens in een andere richting te oriënteren, zo staat deze residentie in het midden van al dat groen. Bovenop werden twee appartementen, wat dieper naar de kern toe, geschakeld zodanig dat ook zij beschikken over grote terrassen. Daarnaast kent dit plan een dragende, vaste kern, met lichtere binnenwanden er rond, waardoor de indeling van de appartementen zelf makkelijk aangepast kan worden.

De afwisselende vlakken van horizontale en verticale gevelsteen zorgen voor een speelse detaillering in deze rustgevende architectuur. De lichte kleur van de steen vormt een contrast met de tuin rondom, een spel van vlakken en lijnen te midden in de glooiende omgeving.

Status
Opgeleverd
Bouwheer
All-Immo Services
Team
Peter Leonard
Ellen Van Lierde
Partners
Stabico ingenieurs
Aannemer
Tec Construct
Visualisatie
Make Me
Fotografie Bram Tack